Online dating er for alle!

Det er 2018, og hvis du ikke har prøvd nettdating enda er tiden absolutt inne nå! Vi vet selvfølgelig ikke hva det er som får deg til å prøve, om det er at det er vanskelig å innrømme at du trenger hjelp med kjærlighetslivet ditt, eller om det har noe å gjøre med det stigma som enda finnes rundt nettdating.

Hva det enn er som har stoppet deg inntil nå, så er vi her for å forsikre deg om at nettdating er den beste måten å få øye på antallet potensielle partnere, og dermed også finne en person som du kan ende opp i et lykkelig forhold med.

Er nettdating trygt?

La oss begynne med sikkerhet, ettersom det er viktig for mange. Vi har alle hørt historier om folk som ble lurt på den ene eller den andre siden og mistet en formue. Det finnes også historier om folk som har blitt kidnappet og verre.

Det er imidlertid sånn at hvis man bare holder seg til noen enkle forhåndsregler, så kan du unngå 99% av disse risikoene. En del sider, som for eksempel EliteSingles, gransker alle profiler og arbeider aktivt med å hindre useriøse brukere, bedragere og lignende fra å bruke sidene deres.

>> oppdag de beste datingsidene <<

Alle disse funksjonene er designet for å sørge for at du er trygg, men du må heller ikke glemme å tenke å følgende når du skal møte en ny person for første gang:

Det er en god idè å møtes på en offentlig plass. Fortell også gjerne en venn eller et familiemedlem hvem du skal møte, hvor dere skal og når du forventer å være hjemme igjen. Det kan også være lurt å holde litt igjen med alkoholen. Vi blir alle litt nervøse, men tar du ett par glass for mye kan det gå ut over dømmekraften, i tillegg til at det kan gi et dårlig inntrykk.

online-dating

Fungerer online dating?

Det korte svaret ville vært: “Ja, det hadde ikke vært en milliardindustri hvis det ikke virket.”

I gjennomsnitt har vi alle er nettverk bestående av ca. 150 personer som vi kjenner. Av disse kommer halvparten til å være gifte eller i et forhold, og halvdelen av de resterende vil være for unge eller gamle for oss. Da er det kun rundt 30 personer igjen som vi potensielt kunne datet. Om vi så trekker fra de som ikke passer til våre personlige preferanser når det kommer til personlighet og utseende minsker igjen tallet potensielle partnere i din omgangskrets dramatisk.

Online datingsiders suksess kommer i hovedsak av a de utvider denne beskjedne gruppen av potensielle partnere til en mye større og mer variert gruppe.

>> oppdag de beste datingsidene <<

Ved å utvise horisontene våre utvider vi også antallet mennesker vi kan velge mellom. Det sier seg selv at med et større utvalg er sjansene også større for å finne en god match. Takket være moderne datingteknologi som for eksempel Elitesingles personlighetstest basert på teorier fra psykologien, er brorparten av arbeidet allerede gjort. Alt du trenger å gjøre et å fylle ut et 20 siders spørreskjema, så matcher sidens algoritmer deg med folk som du statistisk sett har en større sjanse for å få et langt å lykkelig forhold med. Mye har skjedd siden kontaktannonser i avisen på 90tallet!

Er online dating noe å skamme seg over?

Jeg har en personlig teori om det finnes et stigma overfor online dating. Det startet som et sted der kun de med mest kunnskap om teknologi hadde adgang til. Disse menneskene hadde ofte utdanning innen IT, som et mannsdominert fagfelt. Disse mennene var muligens ikke spesielt sosialt begavet, var over gjennomsnittlig interessert i brettspill og tegneserier, bodde hos mor og hadde et anstrengt forhold til såpe. For å få fram et poeng overdriver jeg selvfølgelig med stereotypene her, jeg vil bare få fram at ting har forandret seg.

Jeg kan med glede informere om at nettdating er noe som 15% av alle Amerikanske voksne har prøvd, og av de som prøvde det, elsket 80% det! Disse tallene er framstilt av Paw Research Center i 2015. Med den voksende populariteten til datingsider som Tinder kan jeg forestille meg at dette nummeret har vokst enda mer i løpe av de siste årene.

Online dating er i dagens samfunn blitt normalisert og det er overhode ikke noe stigma rundt det lengre.