Lær mer om EliteSingles

EliteSingles startet for omkring tre år siden, og satser på å nå en målgruppe ofte oversett av mange konkurrenter: Eldre, høyt utdannede single som kanskje ser etter kjærligheten for andre gang.

De opplevde raskt suksess, ettersom de var en av de første firmaene i verden som fylte dette hullet i nettdatingmarkedet. De tilbyr en plattform rettet mot å hjelpe høyt utdannende single med å finne seriøse, langvarige forhold.

Etter å ha undersøkt deres markedsstrategier og funksjoner kom vi til konklusjonen at deres produkt virkelig kan betegnes som premium. Hvorfor sier vi det? Tja, for det første er kostnadene for å tiltrekke seg de rette brukere ikke akkurat små, så vi kan med sikkerhet si, at de har sannsynligvis har store omkostninger med å nå den målgruppen som de gjør.

Vi registrerte oss også på siden for å sammenligne de funksjonene som ikke finnes på andre datingsider. Vi måtte først lage to falske profiler, før vi opprettet den tredje og mest ærlige profil som ble godkjent. Hva forteller det oss? Jo, for det første forteller det oss at de bruker mange ressurser på å grundig kontrollere at deres brukere er ekte mennesker med ærlige intensjoner. Dette betyr at de “mister” en del brukere som ellers ville kommet bare for å se, uten å være villig til å søke etter et forhold. Til gjengjeld er de brukerne som er der virkelige mennesker i samme båt som deg, og er seriøse i sin søken etter en partner og å få kjærligheten tilbake i livet deres igjen.

Det er tydelig at store summer er investert i utviklingen av selve produktet. Mens mange av de sidene vi anmelder ser ut til å ha blitt sittende fast på begynnelsen av 2000-tallet, er EliteSingles på nivå med moderne datingtjenester som Tinder når det gjelder produkt, design og funksjonalitet. Fra nettside til mobilapp, driver de markedet framover med å tilby kunder funksjoner som gjør søket etter kjærligheten både lettere og mer presis.

Som med mye annet finnes det også en bakside til dette produktet. Selv om det ikke er så ille i dette tilfellet, så er det verdt å nevne at personlighetstesten er en smule utmattende. Den er designet for å finne den beste partneren for deg, og baserer seg på teorier fra relasjonspsykologien. Høres bra ut, gjør det ikke? Det er det også, inntil du er på side 15 med spørsmål. Man føler virkelig at man blir analysert og profilert, som vi også går ut ifra er tilfellet. Dette er både produktets styrke og svakhet. I en tid der alle vil ha alt med det samme, er det ikke alle som har tid, interesse eller engasjement til å fylle ut et spørreskjema som dette.

Til deres forsvar kan jeg legge til at hvis man gjennomfører testen blir man belønnet med partnerforslag man faktisk passer med.

Den andre ulempen er prisen på abonnementet. Jeg er hverken lege, advokat eller rik forretningsmann. Jeg er “bare” journalist, og hvis det ikke var for det gratis medlemskapet (som selvsagt er en av fordelene med å ha min jobb) så ville jeg sannsynligvis ikke kjøpt et abonnement for lengre enn tre måneder. Prisen er overkommelig, men det er litt det samme som å skulle unne seg en massasje hver uke.

Besøk siden